Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Korrup Schőn (premier)

2015. Már. 31. - 20:00

Budapest


Trafó, IX. Liliom u. 41.


korrup_schon_pic

Csókosok és nem csókosok, polgármesterek és ex-polgármesterek, rokonok és barátok: összegyűlik Dögönd színe java, és mesélnek csupa kínos kulisszatitkot a kisváros életéből: a nyilvános WC ügyét, a 280 millió forintos kerékpárút sztoriját, a régi és új polgármester üzérkedéseit, az óvoda helyett felépített kaszinó történetét. Mindeközben Kázmér kálváriáját is végigkövethetjük, aki a végére próbál járni a Dögöndön történteknek. Meg annak, hogy kitől van a gyerek. Évadnyi szappanopera, másfél órában. Vetítés, zene, tánc (tánc nem lesz): Korrup Schőn, premier, március 31., Trafó.

A szokatlan formájú előadásban felbukkanó Dögönd állati hulladék feldolgozó üzemből él.  A tetemek bűzét árasztó városka több dologban kísértetiesen emlékeztet Magyarországra, az idevalósi jeles polgárok meséiből áll össze a történet. Kázmér, a központi figura, célul tűzte ki, hogy felgöngyölíti a közösség kétes ügyleteit. Hősünk elé millió akadályt gördít a bürokrácia, de ő megállíthatatlanul megy tovább, egyre tovább, hogy feltárja az igazságot. A helybeliek pedig nemcsak neki, de nekünk is mesélnének, miközben időnként felhangzik  a tangó.

A Transparency International és a 444.hu Lobbizz velünk címmel írt ki pályázatot tavaly állampolgárok lobbizással kapcsolatos fiktív és/vagy valós korrupciós történeteire. Közel 100 izgalmas munka érkezett be, ezeken alapul az új TÁP előadás.

Szereplők: Egger Géza, Farkas Ádám, Fekete Ádám, Hajmási Dávid, Janklovics Péter, Márton András, Schönberger Ádám, Schramek Géza, Szabó Zsófia, Székely Rozi, Bach Kata

Technika: Bredán Máté, Juhász András, Vajdai Vilmos
Dramaturg: Sándor Júlia
Rendező: Vajdai Vilmos


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .