Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Kortárs cseh animációs filmek

2020. jún. 19. - 11:00


Cseh Centrumok, dafilms.cz


Fókuszban a pilzeni Nyugat-Csehországi Egyetem Animációs és Interaktív Alkotás Stúdiójának filmjei. Az animációs filmek sorozata egy rövid bejelentkezést követően ingyen megtekinthető a Dafilms VOD Platform közreműködésével.

A Cseh Centrumok néhány kiválasztott egyetemmel és filmfesztivállal együttműködve létrehoztak egy animációs filmsorozatot, amellyel tiszteletüket szeretnék kifejezni a kortárs cseh animációs szakma iránt. Az animáció mindig is a cseh (szlovák) filmkészítés „családi ezüstkészletének” számított, és ezt a helyét továbbra is fenntartja, amit a neki odaítélt nemzetközi díjak is alátámasztanak. Szintén említést érdemel, hogy idén 120 éves jubileumát ünnepelik Hermína Týrlová születésének, akinek a cseh animáció létrejötte köszönhető.

Animációs és Interaktív Alkotás Stúdió (Ladislav Sutnar Design és Művészeti Tanszék, Nyugat-Csehországi Egyetem, Pilzen) Jiří Barta vezető professzor, Vojtěch Domlátil asszisztens.

A stúdió kreatív teret biztosít a klasszikus animációs technológiák és a kortárs digitális és interaktív produkciók összekapcsolásához. A hallgatók tanulmányaik során különböző technikákat, vizuális stílusokat próbálhatnak ki, emellett választhatnak egy fő irányvonalat is. A stúdió a rajz, a stop-motion és a kísérleti animáció mellett kiváló háttéret biztosít a bábos-animációkhoz is. A 3D-re szakosodott hallgatók számára az iskolában rendelkezésére áll egy nem mindennapi mozgásrögzítési technológia. A játék rajongóinak lehetőségük van tanulmányaik teljes időtartama allatt csupán a játékra összpontosítaniuk.

A Facebook-esemény itt érhető el.