Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Kresák András: Hazahozom/Lo Traigo a Casa

2019. jún. 9. - 19:00

Budapest


Kelet Kávézó és Galéria, Bartók B. u. 29.


Meglepetés, aggodalom, bizonytalanság, zavarodottság. Nyelv, gesztusok, képi szimbólumok, szokások, viselkedési minták. Beszélheted a nyelvet, de érted az üzenetet és szándékot? Mi a fontos és mi a jelentéktelen? Döntsd el, fordíts és dolgozz, élj, élvezd!

„A ‘Kultúrsokk’ szó ihlette munkáimat, melyeken keresztül egy kicsit megmutatom, milyen is külföldiként, külföldön élni. A tárlat egy személyes betekintést enged a napjaimba, a költözés előtti múltba és az ezután következő régmúltba.

A honvágy, amely a kételyek és a bizonyosság közötti határvonalat feszegeti, szándékoltam ambivalens érzést nyújt. Sokszor érezhetjük így, amikor elhagyjuk az otthonunk. A család, barátok, munkahely és a legtöbb biztos pont eltűnik, átértékelődik. Más dimenzióba kerülnek, mint ahogy önmagunk is.

Hozzuk magunkkal otthonról a viselkedési mintákat. Ezekhez ragaszkodunk és keressük ezeket másokban is. Ellentmondásos, ahogy vágyunk a másra és mégis valahogy legbelül magunkban keressük a jól megszokottat, amit a szeretet, az odaadás, a törődés jelent számunkra. Ahogy ‘mi’ szeretünk és amit ‘mi’ adunk a másiknak.

A kiállítást megnyitja: Zoltánfi Mária
A Hazahozom/Lo Traigo a Casa július 31-éig tekinthető meg.

A Facebook-esemény itt érhető el.