Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Krúdy-főzőverseny

2013. okt. 27. - 19:00

1036 Budapest


Óbudai Társaskör, Kiskorona utca 7.



A versenyre nevezett ételeket elkészítik:

a Kéhli Vendéglőben:

Beleznay Endre színművész (gulyásleves)

Magyar Attila színművész (túróscsusza, saját maga által gyúrt tésztából)

a Mókus Sörkert és Étteremben:

Kozák Danuta kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, olimpiai ezüstérmes, nyolcszoros világbajnok és nyolcszoros Európa-bajnok (halászlé)

Rédli András világbajnok párbajtőröző, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes (Rédli ezredes párbajtőre)

Házigazda, műsorvezető: Mohácsi Szilvia
Közreműködik: Szilágyi Tibor, Kék Duna Koncert-Szalonzenekar
Művészeti vezető: Berki Sándor

Kóstolás és eredményhirdetés zenével, irodalommal az Óbudai Társaskör nagytermében.
Az est közönsége a kóstolások után belépőjegyével eldöntheti, kinek a főztje ízlett a legjobban.

„Krúdy Gyula egyik őse olasz szakács volt, aki Beatrice királynővel települt át Magyarországra, hogy Mátyás udvarában süssön-főzzön jó falatokat. Talán azért értett az író oly kitűnően a gasztronómiához? […] Ezt célozza az a levélrészlet is, amelyben az ifjú Krúdy baráti vacsorát rendel: »Az első fogás magyaros töltött káposzta legyen… A vékonyra vágott káposztát két nappal előbb főzesd meg jó puhára, és csak azután rakasd bele – összefőzésre – a szükséges kellékeket, nevezetesen vastag marhaszegyet, füstölt disznóhús zsírosabb részeit, nem feledkezvén meg az oldalasok, csülkök, körmök, pirított füstölt szalonnák, ízesítő fűszerek, bors, paprika, babérlevél, kaporról sem… Második fogás apróra pirított, töpörtyűs, juhtúrós galuska legyen. Amennyiben akadnának közöttünk kákabélűek, ezek részére rummal leöntött csurgatott palacsintát javallok.« ” (Krúdy Zsuzsa)






Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .