Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

KULTopik: Gasztroirodalom

2019. jún. 11. - 19:00

Debrecen


DESz24, Batthyány utca 24.


Mi köti össze a József Attila-díjas Cserna-Szabó Andrást és a Márai Sándor-díjas Fehér Bélát? Nemcsak a szövegeikben gyakori pikáns ételleírások, a megkapó kocsmai és éttermi jelenetek, hanem a recepteket is tartalmazó Ede a levesben című, közösen jegyzett könyv, amit gasztrokrimiként határoztak meg a kritikusok. Az est moderátora, Szabó Krisztina a gasztronómia és irodalom kapcsolata mellett a legutóbbi és készülő köteteikről kérdezi majd az írókat a debreceni b24 Galéria alatt nemrég nyílt programhelyszínen, a DESz24-ben.

Fehér Béla 1949-ben született Debrecenben, író-újságíró-szerkesztő. Életműve műfajilag is nagyon sokszínű, több kötete közönségsikert aratott, a Kossuthkifli című fergeteges kalandregényéből Rudolf Péter rendezett nagy nézettségnek örvendő televíziós sorozatot, amit a Duna TV műsoráról ismerhetünk.

Cserna-Szabó András 1974-ben született Budapesten, író-újságíró-szerkesztő. 1998 óta jelennek meg regényei, novellás- és szakácskönyvei. Legutóbb kötete, Az abbé a fejével játszik, egy fordulatokban gazdag alternatív történelmi regény, ami a teremtéstől Magyarország korszakain és tragikus eseményein át egyenesen az apokalipszisig vezeti az olvasót.

A belépés ingyenes.