Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Kultúrfürdő 2011

2011. aug. 7. - 10:00

Budapest


Városszerte, több helyszínen


Fürödj a kultúrában
Idén nyáron augusztus 7. és szeptember 11. között, immáron negyedik alkalommal jelentkezik Budapesten a Kultúrfürdő nevű programsorozat a Halastó Kulturális Egyesület szervezésében. A kulturális estek elvarázsolt, egyedi, titkos helyszíneken zajlanak a Víziváros és Felhévíz környékén.
A kórusból kiterebélyesedett, kultúraéhes társaság már évek óta tölti meg a nyárvégi budapesti estéket különleges hangulatú klasszikus, jazz- és világzenei koncertekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, meghatározhatatlan élményekkel. A korábbi években a Frankel Leó úti romos ál-törökfürdőbe vittek életet, amit sajnos idén balesetveszélyessé nyilvánítottak. Ám a programsorozat már amúgy is kilépett medréből, így olyan újabb izgalmas helyszínek lábait nyaldossa, mint a Király fürdő romantikus, titkos kertje és belső törökkori terei, a Lukács fürdő napozóterasza, az Öntödei Múzeum kiállítótere, egy budai bérház magánlakása, és még sorolhatnánk.
A Kultúrfürdő 1 hónapja alatt szinte minden napra jut legalább egy előadás. Az ifjú, lelkes tehetségektől a legprofibbakig mindenféle formáció képviselteti magát a programsorozaton. A fellépők közül sokan a fürdő (víz) témájához, illetve a helyszínekhez alakítva készülnek előadásaikkal. Így műsoron lesz például a kiváló énekesekből álló Discantus énekegyüttes reneszánsz madrigálkomédiája (Banchieri: Hajóval Velencéből Padovába), a Trefort gimnázium művészeti csoportjának saját szerzeményű daljátéka (János és Julis), melynek középső felvonása a Király fürdő medenceterében zajlik a fürdőző közönség körül.
Lesz a víz és fürdő témájára épülő fotó- és képzőművészeti kiállítás, illetve akusztikai és térbeli kísérlet, melyre a művészetek és stílusok különböző ágainak képviselői kapnak meghívást (pl. „sétáló” színházi előadás vagy „splashmobok” fürdőző vendégek számára, zenészek improvizatív térhangversenye a törökfürdő leeresztett vizű medencéjében).
A Soharóza kísérleti énekegyüttes a tavalyi, a Chili&Vaníliával közösen tartott gasztrokoncertet követően most is fizikai élményt szeretne okozni: hangfürdőre készül, bármit is jelentsen ez.
Bővül idén a jazz- és könnyűzenei fellépők tárháza, az angol Lawrence Williams több helyszínspecifikus előadással is készül, Rubik Ernő Zoltán Ágoston Bélával érkezik, Csongrádi Gábor pedig Ávéd Jánost és Borbély Miklóst ragadta maga mellé. És ez még csak a kezdet.
Színházi téren a Kultúrfürdő idei kedvence Gyabronka József, aki kétszer is látható lesz a programsorozaton (tavaly csak egyszer, a Krétakör hamlet.ws című előadásában találkozhattak vele a rajongók). Felolvasóestekre számíthatunk Závada, illetve Göttinger Páltól. Számtalan lelkes előadó, vibráló sokszínűség, egyedi légkör – mindenkit nagy szeretettel vár az önkéntes szervezőkből álló Halastó.

  • KIRÁLY FÜRDŐ – Budapest, II., Fő u. 84.
  • ÖNTÖDEI MÙZEUM – Budapest, II., Bem József u. 20.
  • 50BAR BISZTRÓ – Budapest, II., Frankel Leó út 48.
  • BEM MOZI – Budapest, II., Margit krt. 5/B.
  • LAKÀS – Budapest, II., Török utca 10. (Tulaj: Cserne család)
  • Részletek ITT.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .