Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Ladyfest Budapest Extra

2020. jan. 8. - 20:30

Budapest


Három Holló, Piarista köz 1.


A LadyFest különkiadással jelentkezik a MusicaFemina Hungary-vel és az Átlátszó Zenei Hang Fesztivállal való együttműködésben.

Fellépők:

Rosa Vertov (PL)

A Rosa Vertov egy négytagú női együttes Varsóból. Eredetileg középiskolai bandaként kezdték, majd 2014-ben a Crunchy Human Children Records kiadásában megjelent az első EP-jük. A dark shoegaze/dream pop jegyeivel erősen átitatott első nagylemezük who would have thought? címmel látott napvilágot 2017-ben. Hangzásuk egyre érettebbé vált az évek folyamán; az apró varsói klubok után felléptek Lengyelország legnagyobb zenei fesztiválján, valamint Ukrajnában, Németországban és Dél-Koreában is.

Emellett a Don’t Panic! We’re from Poland Showcase nevű, lengyelországi zenei exportot támogató szervezet tagjai.

Doris (DE)

Andreya Casablanca (Gurr) szólóprojektje gitárra és laptopra. Miután Dorist az érzelmi kitörések közvetlen platformjaként használja (legyen szó szorongásról, szerelemről, vagy önterápiáról), némely dal sosem fejlődött tovább az Iphone-nal felvett demo állapotából, míg mások a popslágerek nyálas szövegeit, a balladák drámaiságát idézik. Ahogy egyik nap sírunk, majd a másik nap nevetünk, itt sem lesz semmi kiszámítható.

Musica Moralia (HU)

Musica Moralia (Meggyesházi Éda) zenéje különleges hangulattal bír – a kísérleti, poszt-folk szféra teremtménye. Saját szavaival élve néma zajt játszik hol cimbalmon, hol zongorán. Kezdetben kéthúros gitáron és zongorán komponált, majd később áttért a csellóra, mindeközben pedig megmagyarázhatatlan vonzalmat érez a 80-as évek analóg szintetizátorai iránt. Több mint tíz éve van a zenei pályán; Magyarországon, Németországban és Hollandiában is élt és dolgozott. A Normafa Records 2016-ban adta ki első LP-jét hell is coming home címmel. A rendkívül intim és személyes hangvételű album cimbalomra, zongorára és elektromos orgonára írt dalokat tartalmaz.

A program a MusicaFemina International Symposium kiegészítő eseménye.

A Ladyfest Budapest azzal a céllal jött létre, hogy felhívja a figyelmet azokra az egyenlőtlenségekre és igazságtalanságokra, amelyekkel a művészeti vagy zenei iparban dolgozó nők szinte nap mint nap szembesülnek. 2016 óta a Ladyfest Budapest évente hátteret biztosít egy showcase-fesztiválnak, amely az underground női előadóművészek láthatóságát hivatott elősegíteni. A zenekarok és művészek bemutatása mellett fő céljaink a párbeszéd elősegítése, illetve a nők közötti szolidaritás tereinek létrehozása.

A belépés ingyenes.

A Facebook-esemény itt érhető el.