Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Lassítógép a Videospace Galériában

2011. Már. 26. - 11:00

Budapest


Videospace Galéria, Ráday utca 56.


Lassítógép

A Videospace Galéria kiállítást rendez, The Decelerator (A lassítógép) címmel. A lassítógép egy installáció képét öltő eszköz, melynek célja lelassítva megmutatni, hogyan érzékeljük az időt a folyamatosan gyorsuló technikai fejlődés közepette.
A kiállítás DVD-katalógusa a helyszínen megvásárolható 4000 Ft-ért.
A kiállítás 2011. április 2-ig tart nyitva.

Résztvevő művészek: Tomas Eller, Richard Jochum, Joao Vasco Paiva, Danielle de Picciotto, Denis Salivanov, Vadim Schaeffler, Tóth Gábor aka tgnoise, Ryan Uzilevssky.
Hang: Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten).
Koncepció és főszervező: Leo Kuelbs Collection.
Kurátorok: Leo Kuelbs, Adam Nankervis, Kozma Zsolt, Amelie Zadeh.

Szimultán videóinstallációk több városban:
Budapest: Videospace Galéria (Ráday u. 56, Budapest),
New York: AllanNederpelt (60 Freeman St. Greenpoint, Brooklyn),
Berlin: Sur la Montagne (Torstrasse 170, Mitte, Berlin).

Nyolc amerikai és európai videóművész munkái szerepelnek ebben a válogatásban, melynek hanganyagát kifejezetten erre a kiállításra komponálta Alexander Hacke, a legendás Einstürzende Neubauten zenésze. A vibráló-mormogó hang, mely aláfesti a videókat, összeköti egyúttal a három helyszínt, a három várost is; Berlinben, New Yorkban és Budapesten egyidőben tekinthető meg a kiállítás. A kurátorok, Adam Nankervis, Kozma Zsolt és Leo Kuelbs három kontinensről származnak, tovább erősítve a koncepció globális appektusát, és a kiállított művészekkel együtt tükrözve a párbeszédet és együttműködést, mely a projekt egyik célkitűzése.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .