Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Lefitymálva

2012. ápr. 9. - 19:00

1093 Budapest


Sanyi és Aranka Színház és Apropera, Mátyás u. 9.


Lefitymálva
A darab kritikus hangvételű, és a zsidósággal kapcsolatos paranoiákról szól. A zsidó kultúrával foglalkozó, független színház szerint társadalmunkban a „zsidó vs. nem-zsidó” hivatkozást használó diskurzus ördögi köröket fut. Ezért fontos, hogy próbáljunk nyitni egymás irányába, mégpedig úgy, hogy saját közösségünk felé is kritikai szemmel közelítünk.
A darab előkészületeként a színház felhívást intézett a nyilvánossághoz: mindenki beküldhetett zsidósággal kapcsolatos közhelyeket, majd vegyes kulturális hátterű fiatalokból álló csapatot verbuvált a darab megvalósítására. A cél, hogy a különböző látószögből közelítő, sokszor öröklött előítéleteit hordozó felek mindegyikét szembesíteni lehessen abszurd berögződöttségeivel. Mindezt rengeteg humorral! Nevethetünk azokon, akik nem mernek semmit kimondani, mert félnek, hogy antiszemitának bélyegzik őket, vagy akiknek rögeszméje a zsidó „konspiráció”, és (ön)kritikus szemszögből láthatjuk a zsidó közösségen belüli mániákat is. A színdarabot a Sanyi és Aranka Színházban játsszák, ahova a Gólem Színház a 2011/12-es évadban teljes repertoárjával beköltözik.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .