Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Les Frankolorés

2012. Már. 9. - 18:00

1010 Budapest


Francia Intézet, Fő u. 17.


Les Frankolorés
Az immár 8. alkalommal jelentkező Les Frankolorés fesztivál idei, sokszínű és sokoldalú programja arról tanúskodik, hogy továbbra is fontosnak tartják a szervezők, hogy a szélesebb nagyközönség minél több szerzőt, eredeti művet és – rajtuk keresztül – megannyi külön képzeletvilágot ismerhessen meg. Olyan művészi ritkaságokat kínálnak, amelyek között a francia nyelv az elsődleges összekötő kapocs.
Idén különösen örömteli hír, hogy a fesztivál keretében szervezett irodalmi és felolvasóesteken a magyar (és/vagy osztrák) közönség személyesen is találkozhat Gerty Damburyval, Guy Régis Juniorral, Aristide Tarnagdával és Koffi Kwahuléval. Mellettük két olyan szerzőt is vendégül látnak, akiket a franciaországi Les Francophonies en Limousin fesztivál kortárs frankofón drámairodalmat bemutató programjának (L’Imparfait du Présent) köszönhetően ismertünk meg: Virginie Thirion és Pedro Kadivar.
Ez alkalommal a Les Frankolorés a művészi élménnyel párhuzamosan igyekszik teret biztosítani a bővebb szakmai párbeszédnek is.
A Paris 3 – Sorbonne Nouvelle egyetem színháztudományi tanszékén működő SeFeA (Sce’nes Francophones et Ecritures de l’Altérité/A frankofónia színpadai és a különbözés dramaturgiái) kutatócsoporttal együttműködésben többnapos szemináriumot rendezünk az ELTE Egyetemközi Francia Központjában (CIEF).
A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának gondozásában nyíló fotókiállítás abba enged betekintést, miféle – szent vagy egészen profán – kötelékek fűzhetnek egy magyar fényképészt az afrikai kontinenshez.
Mindezeket pedig a PECA együttes afrikai és karibi hangzásvilággal elegyített zenéje teszi teljessé.

  • A részletek ITT olvashatók!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .