Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

LisztFeszt

2011. okt. 21. - 11:00

Debrecen


Debreceni Egyetem, Egyetem tér 1.


LISZTFESZT
Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulóján világszerte koncertekkel, fesztiválokkal tisztelegnek a híres magyar zeneszerző és zongoraművész lenyűgöző életműve előtt. A nagy zeneszerző születésnapját megelőző napon, október 21-én a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara is nagyszabású, egész napos fesztivállal csatlakozik a rangos megemlékezések sorához.
A LisztFeszt elsődleges célja, hogy izgalmas és kissé rendhagyó módon villantsa fel az egyetemi ifjúság számára az örökifjú Liszt zenei portréját. A fesztivál délelőtt 11 órakor, a Debreceni Egyetem aulájában veszi kezdetét, ahol Boda Balázs, a Zeneművészeti Kar ifjú tanára Liszt különböző stílusú zongoraműveit szólaltatja meg. A hangverseny különlegessége, hogy a művek között a zongoraművész és Hámori Máté karmester kötetlen beszélgetés formájában idézik fel a művekhez kapcsolódó történeteiket és a zongoraművész Liszt alakját.
A nap folyamán a Zeneművészeti Kar hallgatóiból álló kamaracsoportok a Debreceni Egyetem különböző épületeiben tűnnek majd fel és szólaltatják meg a szerző népszerű dallamait, ezzel invitálva az egyetemi polgárságot a fesztivál programjaira és a közös ünneplésre.
A Zeneművészeti Kar által szervezett Konzervatóriumi Esték hangversenysorozat részeként este 7 órakor zenekari hangverseny kezdődik a kar Liszt termében, ahol a géniusz zongorára és zenekarra komponált művei mellett a népszerű II. magyar rapszódia is felcsendül majd. Az est szólistái Duffek Mihály és Báll Dávid zongoraművészek lesznek, akiket a Zeneművészeti Kar Fúvós- és Szimfonikus Zenekara fog kísérni Dohos László és Hámori Máté vezényletével.
A fesztivál záróeseménye igazán különleges élményt ígér, hiszen az érdeklődők egy romantikus éjjeli hangverseny során megcsodálhatják Liszt művészetének legintimebb szerelmes dalait és zongoraműveit, megismerhetik a művész fordulatos és szenvedélyes szerelmi életének megható történetét. A „szerelemkoncert” éjjel 11 órakor kezdődik a Liszt teremben, ahol az utolsó műsorszám után a fellépő művészek és a közönség tagjai pezsgős koccintással köszöntik Liszt Ferenc kétszázadik születésnapjának hajnalát.
A délelőtti zongora-hangversenyre és az éjjeli műsorra a belépés díjtalan.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .