Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Marek Hemmann

2013. feb. 8. - 22:00

Budapest


Akvárium Klub, Erzsébet térMarek Hemmann első magyarországi látogatása egyben a HI!FLY és NVC rendezvényszervező csapatok első kollaborációja, a buli pedig az Akvárium Klubban lesz. Az NVC nyolc, a HI!FLY három éve tevékenykedik aktívan az elektronikus zenei életben, és olyan neveket szállítottak a budapesti éjszakába, mint Ellen Allien, James Holden, Paul Kalkbrenner vagy Reboot, Nick Curly és Karotte.

Marek Hemmann a ’90-es évek elején kezdett zenével foglalkozni, első hangszere egy gitár volt. Ám ennek a spektruma hamar szűkösnek bizonyult számára, és belevetette magát a samplerek és szintetizátorok világába. Így lehetősége nyílt olyan hangok előállítására, melyet emberi fül még sosem tapasztalt. A techno partyk lüktetése a ’90-es évek végén ejtette rabul, de az első élő fellépéséig még évek teltek el, ezalatt a saját és lakótársai szórakoztatására készített zenéket.

Marek Hemmann hangzása funky minimal techno, melyben rengeteg a tér más zenei elemeknek is. A Freude Am Tanzen kiadónál jelent meg első albuma In Between címmel, de előtte már olyan címkéken is megtalálhattuk nevét, mint a Raum…Musik vagy az Upon You Records. Tavaly MARIAN néven jelentkezett új albummal, ez volt az Only Our Hearts To Lose. Saját zenék mellett remixeket is készít, többek közt olyan előadóknak, mint Niconé & Sascha Braemer, Oliver Koletzki & Fran, Kollektiv Turmstrasse vagy Monika Kruse.

Belépő elővételben január 9-től, korlátozott darabszámban: 2500 Ft, a rendezvény napján és a helyszínen: 3000 Ft.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .