Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Megvalósult Művek 2011 – Az NKA által támogatott iparművészek kiállítása

2011. dec. 15. - 16:00

1091 Budapest


Iparművészeti Múzeum, Üllői út 33-37.


Megvalósult Művek 2011
A Nemzeti Kulturális Alap Iparművészeti Kollégiumának alkotói pályázatán támogatást elnyert művészek alkotásait hatodik alkalommal mutatja be az Iparművészeti Múzeum.
Az Alkotói támogatás új iparművészeti alkotások létrehozására címmel kiírt pályázaton az NKA évente 25 művészt támogat. Az alkotók kiválasztása a benyújtott művészeti program és a korábbi munkásságot bemutató portfólió alapján történik.
A kollégium az NKA törvényben foglalt feladatához igazodva közösen kialakított értékrend alapján nemzeti és egyetemes értékű alkotások létrehozását támogatja. A friss és újszerű munkák mellett helyet kaptak olyan művészek is, akik munkásságuk egy fontos szakaszát összefoglaló mű létrehozását valósították meg.
A pályázati kiírás szerint a díjazottak közös beszámoló kiállításon mutatják be az elkészült műveket.
Mivel az alkotások egymástól mind műfajukban, mind témájukban különbözőek, végeredményben a kiállítás sem egy megszokott, tematikus tárlat. A kortárs iparművészet sokszínűségét, műfajgazdagságát tükrözi, és képet ad az iparművészek magas szakmai felkészültségéről és alkotókedvéről.
Az Iparművészeti Múzeum kiváló helyszíne a Megvalósult művek 2011 című kiállításnak. Mindamellett, hogy a művészet folytonosságát közvetíti, felhívja a figyelmet arra is, hogy milyen nagyszerű hagyományokon alapul a kortárs magyar iparművészet.

  • 2012. január 30-ig

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .