Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Mercedes-Benz Design – Az alkotás művészete

2010. okt. 24. - 10:00

1091 Budapest


Iparművészeti Múzeum, Üllői út 33-37.


A Mercedes-Benz új design-filozófiájába nyerhet betekintést a látogató az Iparművészeti Múzeum Design Héten nyíló kiállításán. Ritkán látható koncepcióautókat, még fejlesztés alatt álló autókat, valamint az új szupersportkocsit, az SLS AMG-ét és ezek fejlesztési folyamatait ismerhetik meg a design és a technológia szerelmesei. Ezek a valódi autóipari műalkotások egyszerre sugallnak szépséget és érzékiséget, modernitást és avantgarde stílust. A technikai szempontok és az esztétikai elvárások kölcsönösen inspirálják egymást. A modern technológia szerves része a designnak, mely a márka identitását alapvetően meghatározza.

web_715x230

A Mercedes-Benz modern formanyelvének fejlődését a kiállításon szereplő koncepcióautók, kísérleti járművek, a Bionic Car és a BlueZERO vázolják fel. A Skulptur ugyanezen formanyelv művészi megvalósulása, de az F800 Style kísérleti autó és a Concept Shooting Break is érzelemmel ötvözi a funkcionalitást. A holnap design-ikonjaként pedig az új CLS mutatja fel a jövő érzéki formavilágát.

A kiállítás további érdekessége, hogy a Prof. h.c. Gorden Wagener által vezetett, s az idén 130 éves Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel 2009-ben és 2010-ben közösen folytatott design-projekt – az „Hommage á Mercedes-Benz” – eredményeként létrejött pályamunkák mellett a győztes hallgató életnagyságú autómodellje is látható lesz.

www.imm.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .