Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Millenáris Piknik – Szavak a szabadban

2011. aug. 11. - 17:00

1024 Budapest


Millenáris Park, Fény utca 20-22.


Millenáris PiknikA csütörtök az irodalomé. Délután a gyerekeknek szól a mese, kora estétől pedig megízlelhetjük az irodalom számos árnyalatát. Vendégünk lesz Szécsi Noémi és Rácz Zsuzsa, akik lányok-asszonyok irodalmi receptjeit tárják elénk a garantáltan „elfuserált” párkapcsolathoz.

  • 17 óra – A varázslatos léghajó – Az Ezerarcú Multikulti Egyesület programja

Másfél órás mesejáték gyerekeknek – kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt – zenével, mondókákkal, énekekkel. A mese alatt bepillanthatunk Európa különböző népeinek híres, klasszikus vagy éppen új történeteibe. A gyerekek maguk is egy-egy történet részesei lehetnek: megformálhatják azok szereplőit, segíthetnek próbatételeikben. Útközben különféle nyelveken mondókákat tanulnak, zenélnek, mozognak, táncolnak a résztvevők. A program célja, hogy a gyerekek ízelítőt kapjanak egy-egy európai nemzet kultúrájából a meséin, irodalmán keresztül – így ösztönözve érdeklődésüket, nyitottságukat más népek iránt.

  • 19 óra – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?

Lányok-asszonyok irodalmi receptjei a garantáltan elfuserált párkapcsolathoz.
Vendégek: Szécsi Noémi, Rácz Zsuzsa és a Momentán Társulat.
Donald Petrie népszerű filmjének játékos ötlete adja annak az estnek is az apropóját, amelyen kiváló írók (nem mellesleg: nők) mesélnek novellákban, versekben valós vagy fiktív történeteket férfiról és nőről, szerelemről, bénázásokról, valamint a szakításról. A felolvasáson, illetve beszélgetésen túl – egy-egy előre elküldött novella felhasználásával – helyzetgyakorlatokat mutat be (a közönség és az írók bevonásával) két, sokak által kedvelt színész.
Improvizációkkal közreműködik, az írókat kezeli, és a párokat egymásnak ereszti: Momentán Társulat.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .