Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Mizantróp avagy menni vagy maradni

2011. jún. 20. - 20:00

1095 Budapest


Bakelit M.A.C. Stúdió, Soroksári út 164.


Tűzraktér

Őrült komédia a korrupcióról, a képmutatásról és egy sötét szívről.
Mészöly Dezső és Petri György fordításainak felhasználásával.
Alceste és Celiméne mindketten gazdag és befolyásos családok gyermekei. Szüleik nyomasztó hatása elől menekülve Celiméne apjának egyik lepukkant házába költöznek, és az újgazdag gyökerekkel szemben alternatív életmódot alakítanak ki. A számos ingatlannal rendelkező apa halála után minden vagyon a lány nyakába szakad. Köztük jó néhány, a kerületi önkormányzattal folytatott peres ügy is. Celiméne élvezi az életet és örömmel fogadja a naponta nála megjelenő, tivornyázó ismerősöket, akik mind felajánlják segítségüket és kapcsolataikat. Alceste, akit egyre jobban elkeserít az érdekek mentén működő társadalom, menekülne a sok bájgúnár és képmutató elől, Celiméne iránti szerelme azonban visszatartja. Hamarosan eluralkodik rajta a féltékenységi őrület, miközben a háttérben egyre durvábban zakatol a korrupció gépezete…
A társulat a Tűzraktér körül kialakult helyzetre reflektálva február végén döntött a darab bemutatása mellett.
FIGYELEM! A darabban bemutatott szereplők és helyzetek Molière úr fantáziájának szülöttei. A valósággal való bármilyen egyezés ügyében kérjük, őt magát keressék!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .