Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Moizer Zsuzsa – Az emlékezés útja – Passage / The Path of Remembrance – Passage

2012. jan. 13. - 18:00

Dunaújváros


Kortárs Művészeti Intézet, Vasmű út 12.


PassageMoizer Zsuzsa ismertségét az elmúlt évtized alatt készült akvarelljeinek és olajfestményeinek köszönheti. E művek központi eleme magának a művésznek az arcképe eleinte magányosan, később állatfigurákkal körülvéve. Moizer ezen önarcképei rendkívüli feszültséget, szorongást, szomorúságot fejeznek ki. Míg stílusában nem kötődik a történeti expresszionizmushoz, képei hatásmechanizmusa mégis a művészet történetéből jól ismert, klasszikus képzőművészeti hatás alapján működik, amely egy-egy erőteljes kifejezést sugárzó arckifejezés vagy testtartás ábrázolásával jön létre. Moizer igazi médiuma az akvarell, amelynek lehetőségeit tökéletesen ki tudja használni művészi önkifejezésének érdekében.
A dunaújvárosi kiállítás Moizer előző művészeti korszakaiban gyökerezik, azonban lényegesen más műformákban fogalmazódik meg. A festményt és a rajzot felváltja, illetve kiegészíti a plasztika. Moizer a Kortárs Művészeti Intézet három kiállítóterében három (hajót, kutyát és házat ábrázoló) szobrászati művet állít ki, mindegyiket a terek adottságainak megfelelő installáció keretében bemutatva. A szobrok – Moizer korábbi műveihez hasonlóan – a személyes élet belső világára utalnak, s művészi megformálásuknak köszönhetően többféle olvasatra adnak lehetőséget.

  • 2012. február 24-ig

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .