Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

MP_exp_20 Intimate Collection – Az MP_art csoport kiállítása

2011. máj. 10. - 10:00

1072 Budapest


Magyar Műhely Galéria (MMG), Akácfa u. 20.


MP_exp_20 Intimate Collection - Az MP_art csoport kiállítása

Az MP_art újvidéki csoport egy művészházaspárt takar (Maja Budzarov és Predrag Sidjanin), akik 2003 óta dolgoznak együtt, szorosan beleszőve kapcsolatuk intim tartalmait az alkotói tevékenységbe.

Az MP_exp_20 Intimate Collection című kiállítás egy huzamosan, 2003- tól 2011-ig gondosan válogatott és fejlesztett műtárgy-gyűjtemény darabjairól készült nyomatokat tartalmaz. A kollekciót jelenleg száz, tömegesen gyártott női alsónemű – bugyi és tanga – teszi ki. A gyűjtemény szabadon, az M és P közötti meghitt játékok gyümölcseként jött létre, majd idővel egy megszállottsággal jellemezhető gyűjtési tevékenységbe torkollt, meghaladva a játék elsődleges kereteit.
Az intim játékok az élet- és művésztársak közötti viszony fontos aspektusát képezik, akik a művészeti színtéren MP_art néven ismertek. Az évek folyamán kiteljesített közös tevékenység következtében M és P meghitt és rejtett viszonya alkotói tevékenységük felismerhető részévé vált, és benne foglaltatik művészi krédójukban. A gátlásaikat, személyes igényeiket, rejtett vágyaikat, tiszta és folyamatos szerelmi viszonyukat, kölcsönös bizalommal átitatott barátságukat felölelő intim életük bemutatását az MP_art kiállítások, performanszok, képi eszközök, installációk, szobrok és videók révén valósítja meg. A munkáikban megjelenő állásfoglalást sok esetben az életkörnyezettel szemben tanúsított személyes kritikai megnyilvánulás jellemzi.

  • 2011. 5. 4.2011. 5. 27.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .