Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Mű-Hely Esték a Dürerben – Dzsindzsa

2011. feb. 23. - 20:00

1146 Budapest


Dürer kert, Ajtósi Dürer sor 19-21.


Dzsindzsa

Dzsindzsa:

  • „Rekettyés, áthatolhatatlan terület a gyakorlótereken.” (népszótár.com)
  • „1. Burjánzó, sűrű, áthatolhatatlannak tűnő növényzet, mely előfordulhat a szabadban és lakott területen (pl. kertben) egyaránt.
  • 2. Rendetlenség, káosz. Pl. olyan (jellemzően kollégiumi) szoba, ahol a szanaszét hagyott mosatlantól a többhetes kajamaradékig minden előfordul.” (hogymondom.hu)
  • A Dzsindzsa ebben a formában keveset koncertező zenekar, és ezért kevéssé ismert, viszont tagjai a hazai fiatal kreatív jazz legnagyobb tehetségeinek számítanak.

Ritkaságszámba menő fellépéseik mindig nagy események – lehetőség szerint mindig más vendégmuzsikus közreműködésével lépnek színpadra. Volt már vendégük Grencsó István, Bede Péter, Hans van Vliet, Dresch Mihály és mások. 2009-ben jelent meg második lemezük a BMC gondozásában, melyet a francia Pulcinella zenekarral közösen készítettek. Az együttműködés, majd a lemez a győri Mediawave jóvoltából, egy közös alkotó workshop eredményeként született meg. 2010 szeptemberében folytatódott az együttműködés; a két zenekar ismét közösen koncertezett a budapesti Mol Jazz Fesztiválon. (A Pulcinella akkor a Mű-Helyben is vendégszerepelt, nagy sikerrel.) Ezúttal az eredeti trió felállás áll színpadra, de a koncert végén várhatóan lesz egy kis örömzenélés is a közönség soraiból felbukkanó zenészekkel… Egy “Spielberg” monumentalitását hordozza a Dzsindzsa muzsikája. Önkéntes véradók önfeláldozó adakozása a Magyar Jazztarisznyába. Kívánom, hogy minden tudásukat élvezze az emberiség, mint a Blues-erő hazai interpretációját. Törjétek át a földkérget és süssünk hamuba sült pogácsát!” (Ágoston Béla – zeneközelítő)

  • Weisz Gábor – szaxofon, fúvós hangszerek, Hock Ernő – nagybőgő, G.Szabó Hunor – dob
  • A belépés ingyenes, de ha teheted, támogatói jegy vásárlásával kérjük támogasd a Mű-Hely programok megvalósulását!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .