Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Műkincsvadászat Magyarországon

2014. Már. 5. - 19:00

1073 Budapest


New York Kávéház, Erzsébet krt. 9-11.


Különkiadás
Különkiadás esttel jelentkezik a New York Művész Páholy. 2014. március 5-én, kedden a nagy várakozás közepette megjelent Műkincsvadászok című film és kötet kapcsán az InterCom, a Libri Kiadó és a New York Művész Páholy Műkincsvadászat Magyarországon címmel egy titkokat kibogozó művészeti esten látja vendégül a szakma jelentős képviselőit, hogy kiderüljön: Magyarországon miképp alakult a neves műkincsek sorsa, s hogy a New York Palota kincsei milyen sorsot éltek meg és hol találhatóak?

A film és a kötet témájából kiindulva a magyarországi műkincsvadászat, műkincs védelem, híres gyűjtemények helyzete, előkerülése, képek lappangása, felkutatása, műkincsek vadászata kerül a központba. Erre az izgalmas beszélgetésre a művészettörténeti és műkincsvédelmi szakma jelentős képviselőit kérték fel beszélgetőpartnernek. Vendég lesz Dr. Gereben Katalin művészettörténész, az Equilor Fine Arts ügyvezető igazgatója, Dr. Buzinkay Péter, a Forster Központ – Műtárgyfelügyeleti Iroda vezetője, Molnos Péter művészettörténész, a 20. századi magyar festészet, a magyar műgyűjtéstörténet, valamint a festményhamisítás elismert szakértője és Vukán Béla rendőr alezredes, a Nemzeti Nyomozóiroda műkincsvédelmi alosztálya részéről.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .