Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Munkácsy Mihály: Krisztus-trilógia

2010. nov. 23. - 10:00

1041 Budapest


Magyar Nemzeti Galéria, Dísz tér 17.


56197
2010. 11. 23. – 2011. 4. 30.

2010. november végétől 2011. április végéig a Magyar Nemzeti Galériában látható Munkácsy Mihály világhírű Krisztus-trilógiája.

Munkácsy Mihály három legjelentősebb bibliai témájú festményének a Magyar Nemzeti Galériában való bemutatására a debreceni Déri Múzeum felújítása ad alkalmat. Mindhárom mű szerepel a Déri Múzeum állandó kiállításán, ám csak az Ecce Homo képezi a múzeum gyűjteményének részét, a Krisztus Pilátus előtt, valamint a Golgota magántulajdonban vannak. A Budapesten november 23-tól látható kiállítás különlegességét az adja, hogy a három óriási méretű festményt a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből olyan saját kezű kisebb változatok, valamint más olaj- és grafikai vázlatok kísérik, melyek eddig még soha nem szerepeltek a nyilvánosság előtt. A kiállítás a Magyar Nemzeti Galéria és a Munkácsy Alapítvány együttműködésében valósul meg.
A kiállítás kurátora: Bakó Zsuzsanna művészettörténész, főosztályvezető. A Munkácsy képek főrestaurátora: Szentkirályi Miklós.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .