Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Music in the global village szimpózium

2010. dec. 10. - 19:00

Pécs


Tudásközpont, Universitas u. 2.


A Music in the Global Village szimpózium témája a zene, a társművészetek és a hálózati rendszerek kapcsolata. A projekt célja, hogy zenészek és médiaművészek számára platformot teremtsen, az elektronikus live-performance aktuális fejleményei számára megjelenési felületet biztosítson. Két korábbi konferencia után 2007-ben és 2009-ben az idei pécsi szimpózium összefoglalja a Co-Me-Di-A, az Európai Bizottság Kultúra keretprogramjában megvalósított projekt eredményeit. A szimpóziumra ismert szakembereket hívtunk, többek között vendégünk lesz: Georg Hajdu (D), Kai Niggemann (D), Golo Föllmer (D), Martin Supper (D), Sascha Lemke (D), Andrew Gerzso (F), Antonio Comurri (I), Winfried Ritsch (A), Pedro Rebelo (UK), Franciska Schrieder (UK), Stewart Collinson (UK), Johannes Kretz (A), Simon Emmerson (UK), Marek Choloniewski (PL), Marcin Wierzbicki (LUX), Ádam Siska (H), Balázs Kovács (H), Ivana Onjanovic (SRB), Pavel Smetana (CZ), Johannes Zmoelnick (A).

A szimpózium keretei között pénteken, december 10-én az European Bridges Ensemble és Marek Choloniewski együttműködése eredményeként létrejött zenemű ősbemutatójára kerül sor. A GPS-Art Pécs során a két résztvevő művész Pécs olyan hang- és videótérképét dolgozta ki, amely egy új darab, a City Sampler Pécs alapjául szolgál. Az előadás alatt egy autó a korábbi felvételek helyszínére utazik és onnan GPS koordinátákat küld az élő performansz helyszínére. A művészek feladata ezen adatok értelmezése és elemeinek beleépítése a zenébe és a videóperformanszba.

Szimpózium: 2010. december 10. – 12., Tudásközpont, Universitas utca 2., 7622 Pécs.
Live-Performance: 2010. december 12. péntek, Pécsi Tudományegyetem, Művészeti Kar (7624 Pécs, Damjanich u. 30.).


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .