Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Napszállta debreceni díszelőadás

2018. Sze. 28. - 18:00

Debrecen


Kölcsey Központ, Hunyadi utca 1-3.


A több, mint 50 nemzetközi díjjal jutalmazott Saul fia Oscar-díjas rendezője, Nemes Jeles László újra Debrecenben az idei év legmeghatározóbb magyar filmjével!

Szeptember 28-án a Kölcsey Központban díszelőadás keretében mutatja–– be a Mozinet az országos premier hetében a Napszállta című filmet, a vetítést beszélgetés követi az alkotókkkal. A beszélgetés moderátora Heller Zsolt esszéista, folkesztéta lesz.

1913 nyara, Budapest – a béke utolsó napjai. Leiter Írisz (Jakab Juli) hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár (Vlad Ivanov) azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle – a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel.

Belépő: 1.450 Ft.
Jegyek kaphatók a Kölcsey Központ, a Karakter kávézó és az Apolló mozi jegypénztárában, illetve online a fonixinfo.jegy.hu oldalon.