Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Nehéz Ipar – A rendszerváltás vizuális nyomai

2011. nov. 5. - 10:00

Dunaújváros


Kortárs Művészeti Intézet, Vasmű út 12.


Nehéz Ipar
A Nehéz Ipar – A rendszerváltás vizuális nyomai című kiállítás célja az, hogy újra megjelenítse, és korabeli dokumentumok (meghívók, plakátok, fotók, kritikák) segítségével értelmezze is a legendás, 1989-es Kék Acél kiállítást, amely a Budapest Galéria Lajos utcai Kiállítóházában jött létre (Török Tamás rendezésében) Gábor Imre, Gerber Pál, Gerhes Gábor, Július Gyula, Kicsiny Balázs, Kungl György, Thomas Mulligan, Sugár János és a Hejettes Szomlyazók részvételével.
Maga a Nehéz Ipar cím egyrészt utal arra a politikai és kulturális helyzetre, vagyis a rendszerváltás korára és a posztszocialista vizuális kultúrára, amelyben a kiállított művek a nyolcvanas évek második felében létrejöttek, másrészt viszont kifejezi a rekonstrukció és az interpretáció nehézségeit is. A Nehéz Ipar “másodlagos”, kultúrtörténeti célja ezzel összhangban éppen az, hogy konkrét műalkotásokon keresztül mutassa be a rendszerváltás időszakát a magyarországi szellemi és tárgyi kultúra egy jelentős képzőművészeti szegmensén keresztül. (Hornyik Sándor)

  • 2011. november 4. – 2011. december 9.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .