Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Németh Géza képei Bécsben

2016. Sze. 9. - 17:00

Spiesshammergasse 4., A-1120 Wien


Rearte Gallery, Spiesshammergasse 4.


nemeth

A bécsi Rearte Gallery szeptemberi kiállításán három nemzet három művészének alkotásaiból válogat. A jordán származású tulajdonos, Abd A. Masoud és a bécsi születésű Ulrike Chladek mellett a harmadik alkotó Németh Géza, aki 2012-ben került kapcsolatba az osztrák galériával. A szeptember 9-én nyíló tárlat a friss alkotásokat mutatja be, ezért Németh Géza az utóbbi két évben készített akrilfestményeiből választotta ki az Ausztriában bemutatásra kerülő anyagot. A magyar képek stílusa, látásmódja így viszonylag egységes annak ellenére, hogy témájukat tekintve rendkívül széles skálán mozognak a tájképtől (Alkony) a spiritualitáson át (Szalmakrisztus) a fikcióig (Időhurok).

A kiállításnak további magyar vonatkozásai is vannak: az online katalógusban Wehner Tibor író, művészettörténész előszava olvasható, aki jelenkor művészetével foglalkozó tanulmányai publikálása mellett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen is tanít. A megnyitón pedig Pozsgai Attila zenél majd, aki jelenleg Eisenstadtban dolgozik zenetanárként és művészetterapeutaként.

A Rearte Gallery 2008-ban többek között azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget biztosítson a külföldi alkotók bécsi bemutatkozására, és fejlessze az interkulturális kapcsolatokat az osztrák művészvilágban. A megalapítása óta öt kontinensről 343 alkotónak biztosított megjelenési lehetőséget 67 kiállításon, bizonyítva ezzel, hogy a művészetben nincsenek határok, faji, vallási, nemi vagy más korlátok. Épp ellenkezőleg, a művészet egy olyan univerzális nyelv, amely mindezek felett áll – olvasható a Rearte Gallery honlapján.

A kiállítás címe: Three artists – three nations
Megnyitó: 2016. szeptember 9. (péntek) 17:00
Látogatható: 2016. szeptember 9-től 21-ig

A kiállítás online katalógus