Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Nyílt próba a Csokonai Színházban

2015. Sze. 21. - 17:00

Debrecen


Csokonai Színház, Kossuth u.10.


08_faust_proba_meszaros_15_09_09

A Magyar Dráma Napján nyílt próbát tart a Csokonai Színház. A nézők a teátrum 150 éves jubileumát ünneplő díszelőadás, A magyar Faust színházi alkotófolyamataiba nyerhetnek betekintést szeptember 21-én, hétfőn 17 órától a színház nagyszínpadán.

Orbán János Dénes művét Árkosi Árpád rendezésében október 2-án mutatja be a színház, a főbb szerepekben Mészáros Tibor és Mercs János látható. A nyílt próbán a részvétel ingyenes, előzetesen regisztrálni nem szükséges.

A 18 órakor kezdődő próba előtt Lőrincz Zsuzsa dramaturg ismerteti meg a közönséget A magyar Faust világával, beszélget a szerzővel, a két főszereplővel, a rendezővel, a darab zeneszerzőjével, Könczei Árpáddal és a koreográfus Katona Gáborral.

65_faust_proba_15_09_09

A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünneplik A Magyar Dráma Napját, annak emlékére hogy 1883-ban ezen napon volt Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója a Nemzeti Színházban. A művet Paulay Ede állította színpadra.

A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar drámairodalom értékeinek jobb megismertetésére, valamint, hogy ösztönözze az írókat újabb alkotások létrehozására.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .