Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Nyomozás – Kiállítás és detektívjáték

2013. nov. 1. - 10:00

1146 Budapest


Magyar Mezőgazdasági Múzeum, VajdahunyadvárÉles szem, fürge ész, kiváló memória: ezek a tulajdonságok teszik az egyszerű kíváncsiskodót mesterdetektívvé. A Nyomozás látogatói most kipróbálhatják, mennyire jó megfigyelők, mennyire tudnak olvasni a nyomokból, és milyen ügyesen illesztik össze a szellemi kirakós darabkáit, azaz kinyomozhatják, milyen nyomozó válna belőlük!

Az érdeklődők az interaktív kiállítást végigjárva betekintést nyernek a nyomozás világába: megtudhatják, az idők során milyen sok területen volt szükség szemfüles detektívekre, és hogy az egykori kódfejtők miként bukkantak a múlt titkainak kulcsára.

Kiderül az is, milyen jeleket értelmezett az indián nyomkereső, hogyan dolgoznak a nyomkövető kutyák, tényleg egyformák-e az ikrek ujjlenyomatai, vagy hogy mit árulnak el mások önkéntelen gesztusai.

A vendégek a tréfás játékok, rejtvények során rácsodálkozhatnak, miképpen lehet egy eredeti műtárgyat megkülönböztetni a hamisítványtól, miközben arról is meggyőződhetnek, hogy a legjelentéktelenebb apróság is döntő lehet, legyen szó századok óta szunnyadó titokról vagy hipermodern eszközöket bevető felderítő akcióról.

A látogatók a több száz méter hosszú szőnyeget követve a Magyar Mezőgazdasági Múzeum termein át maguk is végére járhatnak egy izgalmas rejtélynek, és kézre keríthetik egy gyémántrablás tettesét. Vajon sikerül elfogni a tolvajt? A nyomozótanoncoknak a megfejtés érdekében minden tudásukat latba kell vetniük! Szükségük lesz némi fortélyra, éles szemre, jó orra és biztos fülre. Ha mindez megvan, kell még mellé sok-sok lelemény, kitartás és vaslogika, hogy a nyomokat helyesen értelmezzék. Ám ha ez sikerül, a jutalom sem marad el!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .