Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Ökopolitikai filmklub – Battle in Seattle

2011. Már. 25. - 19:00

1113 Budapest


A38, Petőfi híd budai hídfő


Battle in Seattle
Az Ökopolitikai filmklub lehetőséget teremt a fenntarthatóságról, az igazságosságról és a részvételi demokráciáról való beszélgetésekre vetítések és klubülések által, amelyekkel fejleszti a környezettudatosságot, illetve az érzékenységet a társadalmi problémák iránt. A klubot az LMP dél-budai területi szervezete működteti, azonban határozottan nem egy párt, hanem egy gondolatiság filmklubja ez, ahol civil beszélgetőpartnerek legalább annyira szívesen látottak. A vetítések 19 órakor kezdődnek egy-egy internetről letölthető rövidfilm bemutatásával, majd a moderátor pár szóban felvázolja az aktuális filmklub témáját, bemutatja a beszélgetőpartnert, s elkezdődik a vetítés. A vetítést követően moderált beszélgetés zajlik a közönség aktív részvételével, melynek végén a moderátor összegzi az elmondottakat. Az esemény az A38 kiállítóterében kerül megrendezésre, a belépés ingyenes.

Battle in Seattle a független internetes média debütálásának és a globalizációkritikus mozgalom megerősödésének az ünnepe.
1999 novemberének utolsó napjai megrengették a világot: tízezrek gyűltek össze Seattle utcáin, hogy a Kereskedelmi Világszervezet miniszteri tanácsa ellen demonstráljanak. Django, Sam, Lou és Jay egyéni történeteit egy közös akarat fűzi össze: hogy hallassák hangjukat és megváltoztassák a világot. És számukra az események messze túlmutatnak a politikán. A békésnek induló demonstráció hirtelen vad felkelésbe fordul át. Az utcákon a káosz, a WTO tárgyalótermein a bénultság lesz úrrá. Seattle lakosai a szabadságjogok és a béke fenntartása között feszülő ellentét csapdájába kerülnek: az események sodrát bénultan figyelő polgármester (Ray Liotta), egy utcai rohamrendőr (Woody Harrelson) és terhes felesége (Charlize Theron). Döntéseik egész életüket megváltoztatják.

  • Vendég az alternatív globalizációs mozgalom már parlamentbe jutott képviselője: Scheiring Gábor közgazdász.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .