Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Oláh Krisztián Quartet//lemezbemutató

2020. feb. 7. - 20:00

Budapest


Művészetek Palotája, Komor Marcell u. 1.


Oláh Krisztián ifjú zongoravirtuóz quartetje hiánypótló a hazai- és a nemzetközi jazz platformon egyaránt. Korukat meghazudtoló hangzásvilág és különlegesen érett stílus mutatkozik a mindössze húszas éveikben járó művészeknél. Elsőként kapott magyar zenész meghívást a washingtoni Thelonius Monk Institute nemzetközi jazz versenyére Oláh Krisztián személyében 2018 decemberében, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája versenyzett, 2015-ben pedig a Montreux-i Nemzetközi Jazz-zongoraverseny harmadik helyezettje volt.

A Washingtonban és New Yorkban eltöltött időszak meghatározó volt a fiatal zeneszerző attitűdjére, amelynek hatására megalapította az Oláh Krisztián Quartetet. A friss, komplex hangzásvilágot tükröző zenekarban hozzá hasonló talentumok társulnak: ifj. Oláh Kálmán (szaxofon), Orbán György (nagybőgő), Serei Dániel (dob). A zenekar innovatív, csak Oláh Krisztián szerzeményeiből álló At The Back Of My Mind című első albuma a Müpában tartott lemezbemutató koncerttel együtt jelenik meg. Az est vendége a világhírű, az egykor Miles Davis zenekarában is muzsikáló Rick Margitza tenorszaxofonos.

Az At The Back Of My Mind kompozícióiban a jazz kifejezőeszközein keresztül tükröződnek vissza a – javarészt európai gyökerű – zenei inspirációk, melyek gyakran a 19. és 20. század, vagy akár a 18. század klasszikus zenei örökségére reflektálnak. Különleges utazásra invitálja az Oláh Krisztián Quartet közönségét ezen a szerzői esten.

A Facebook-esemény itt érhető el.