Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Osztrovszkij: Karrier – ELŐBEMUTATÓ

2011. dec. 20. - 19:00

Debrecen


Csokonai Színház, Kossuth u. 10.


Karrier
Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij a 19. századi orosz drámairodalom egyik legismertebb és legtermékenyebb drámaírója. A Karrier, avagy a lónak négy lába van, mégis… címmel műsorra tűzött fanyar humorral megírt komédiája a mai napig aktuális. A klasszikus vígjátéki helyzetekből álló színmű valójában egy vérbő társadalmi szatíra, amelynek megrendezésére színházunknak ismét sikerült megnyernie a nemzetközi hírű lengyel színházi alkotót, Andrzej Bubient.
Osztrovszkij Karrierjét a rendező – megőrizve a mű eredeti dramaturgiáját – a közelmúlt ismerős közegébe helyezi át, melynek következtében a másfél évszázaddal ezelőtt írt dialógusok Kozma András friss fordításában eleven, mai szatíraként hatnak. A debreceni nézők egy igen mozgalmas, egyszerre kacagtató és elgondolkodtató előadás részesei lehetnek.
Bubien amellett, hogy a legendás orosz mester, Tovsztonogov egyik utolsó tanítványa, az elmúlt években két remekbe szabott előadást is színpadra vitt a Csokonai Színházban: Az eladott menyasszony, Oblom-off. Az előbbi hatalmas sikerrel vendégszerepelt a 2008-as Miskolci Bartók + Nemzetközi Operafesztiválon, az utóbbit a 2009-es POSZT-on a közönségzsűri a legjobb előadásnak minősítette.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .