Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Papp Tibor versíró generátora​inak bemutatója

2014. aug. 30. - 10:00

Budapest


Műszaki Tanulmánytár, Kaposvár u. 13-15.


papp

Különleges helyszínen, a Műszaki Tanulmánytár nevű budai látványraktárban ad randevút egymásnak műszaki tudomány és irodalom a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Magyar Írószövetség Digitális Irodalmi Munkacsoportja és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet közös rendezvényén.

A Tanulmánytárban 22 000 tárgyat, egyebek mellett sok száz írógépet és számítógépet őriznek, de itt tekinthető meg az első golyóstoll, Bíró László József alkotása is. A számítógépek gyűjteményében Kozma László 1958-ban készített elektromechanikus „Műegyetemi Számológépétől” és az 1962-ben gyártott, teremnyi méretű, elektroncsöves URAL-2 típustól az első hordozható PC-kig terjed a sor.

10 órától óránként tárlatvezetések várják a látogatókat, majd 14 órától Papp Tibor párizsi magyar költő tart előadást.

A József Attila-díjas szerző a digitális irodalom nemzetközileg is elismert, hazánkban úttörő képviselője, 1989 óta a világ első számítógépen működő irodalmi folyóirata, az Alire alapítója és szerkesztője.

Kivetítőn mutatja be többek között a Disztichon Alfa című versgenerátort, a Hinta-palinta című intermediális, képet, hangot és szöveget tartalmazó művét, és beszél a programozás és költészet kapcsolatáról.

A szerzővel Képes Gábor, Magolcsay Nagy Gábor és Szalai Zsolt, a Magyar Írószövetség Digitális Irodalmi Munkacsoportjának tagjai beszélgetnek.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .