Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Paravarieté – avagy 1017 egymást kioltó drámai mozzanat

2011. jan. 11. - 20:00

1062 Budapest


Szikra cool*tour*house, Teréz körút 62.


Paravarieté
A Paravarieté eddig egyetlen alkalommal volt látható Budapesten, 2003. december 30-án, a Krétakör előszilveszteri buliján a Fészek klubban. A darab továbbírt, két felvonásos változatát Kaposváron mutatták be 2005-ben, majd játszották Marosvásárhelyen is.
A varieté most visszatér Budapestre, hogy az ősbemutató után újra meg lehessen csodálni Szabónét, a nőimitátort, valamint szorongó férjét, szeretőjét és gyermekeit. Az akkori – alkalmi – produkcióból két színész szerepel a mostani előadásban is: Csákányi Eszter, a nőimitátor megformálója és Katona László, aki akkor csupán a kísérőzenekarban játszott, ezúttal azonban ő a konferanszié is.

“Antipatikus antihősök, szakállas viccek, bajszos naivák, besült poénok, lapos párbeszédek, elcsépelt fordulatok, kínos csattanók, irgalmatlan silányságok, az emberi tűrőképesség határait feszegető elképesztő unalom! Csak tessék, tessék – tovább haladni, itt sem jobb, mint máshol!”

A mindennapi élet trivialitása válik attrakcióvá a Paravarieté világában. A közönséges élet csak úgy válik elviselhetővé, ha akrobatikus mutatványnak tekintjük annak minden unott, lapos, lealacsonyító pillanatát. A műsorban fellépnek a hétköznapok mániás hősei, akik ebben a két órában pompás elégtételt vesznek perspektívátlan életükért hallucinációik pazar színpadán.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .