Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Parti Nagy Lajos: Átriumklorid – Ősbemutató

2014. ápr. 2. - 19:00

1024 Budapest


Átrium Film-Színház, Margit körút 55.


PNL
Az Átriumklorid című produkció gondolata először 2011 őszén merült fel és azóta folyamatosan alakul, formálódik. A játékos, szellemes, eredendően színészközpontú előadás április 2-án első alkalommal végre a közönség elé kerülhet, az Átrium Film-Színház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál koprodukciójában.

„Ez egy elképesztően szabad projekt, a résztvevők lelkesedése és a közös gondolkodás viszi előre. Minden egyes jelenetet és karaktert együtt találtunk ki, benne van a szívünk. Parti Nagy szövegében mégis újabb és újabb rétegeket fedezünk fel, az eredeti gondolatokon túl folyamatosan egyéb értelmezési lehetőségek bukkannak fel, ez rendkívül inspiráló. Na meg nagyon jó két ilyen remek színésszel dolgozni, ahogy a csapat többi tagjával is.” – fogalmazott Néder Panni rendező.

Parti Nagy Lajos izgalmas, új szövege öt kétszereplős jelenetből áll, öt teljesen független történetet mesél el. Nagy virtuozitást igénylő feladat ez a két színész, Bíró Kriszta és Hevér Gábor számára, hiszen egyetlen este alatt számos különböző szerepbe kell belehelyezkedniük, könnyedén ugrálva a stílusok között. A színészi bravúrt segíti a minimalista térkoncepció, a rugalmas, játékosan alakítható díszlet.

Öt jelenet átlagos emberek legkevésbé sem átlagos életéből – öt csillogó titok a hétköznapok birodalmának feltáratlan mélységeiből. A szereplők: a búcsúzkodó szerelmesek, a rejtélyes rituáléra készülő cinkostársak, a meghasonlott külvárosi házaspár soha nem találkoznak egymással. Sőt senki mással sem, hiszen a jelenetek anyaga a magánélet legintimebb szféráiból származik. Hogy mégis mi közük van a figuráknak egymáshoz, önmagukhoz, hozzánk; hogy párhuzamosan élt magányos életeink valahogy összekapcsolódnak-e – erre keresi a választ az előadás.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .