Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Pereira: Invocar/reme/morar

2014. aug. 4. - 13:00

1136 Budapest


TOBE Gallery, Herzen utca 6.


pereira
“Amalia Pereira alkotásai a körülöttünk lévő életelemekből építkeznek és hoznak létre egy új univerzumot: olyat, amelyet azelőtt sosem láttunk, mégis azonnal felismerjük. A művész kollázsai a sajátjainkká válnak, a vesztesége a miénk is. Amibe szerelmes, azzal mi is szerelembe esünk. Egy alkímiai folyamat során szarvasok és madarak, levelek és virágok, melyek olyan mélyen egyek a művésszel, azzá válnak, amik mi is vagyunk.

Vajon szerepet játszik a grafikusi háttere az alkotó kollázsainak nyelvezetében? Abban bizonyára igen, amilyen eleganciával a vizuális elemek ölelő karokként egymásba folynak. Ami viszont igazán jelentős, az a művészetbe, zenébe, irodalomba való elmerülésének vágya és a határtalan érzékenysége. Ez az, ami a képei mélységét adja és teszi a képi nyelvét annyira vonzóvá. Amalia kollázsai univerzumok, amelyek a nappalainkban és az álmokkal teli éjszakáinkban rejlenek.” Juan Carlos Bertorelli

Nyitva: 2014. augusztus 4-től szeptember 10-ig.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .