Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Peter Ogi: MusiContact – EarthHealing

2011. aug. 30. - 17:00

1024 Budapest


Millenáris Szabadtéri Színpad, Fény utca 20-22.


Peter Ogi
A MusiContact egy egységes audióvizuális-esemény-élmény-folyamatkompozíció a Gyógyulás, azaz a Megelőzés, az Egészség Fentartartás célzatával.
A MusiContact egy RezgőTér Kompozíció, és megélői, hallgatói, nézői egy érzékenyebb észlelési tartományba kerülhetnek.
A spontán és a meghatározott közti értelmi szakadékot most élményként áthidalva olyan nyitott tudatállapotba juthatnak, melyben megérezhetik az együttrezgés mentál-mechanizmusát, elérhetik a cselekvő észlelés állpotát. Megláthatják, megélhetik, hogy a keret állandó, de benne minden lehetséges, hogy a keret mozdulatlan, de benne nincs más, mint mozgás, hogy nincs keret, csak Interferencia. Meghallhatják, hogy a Hang nem más, mint Mozgó Szobor, egy többdimenzionális hologram. Zenei idézetek (köztük a Millenáris Harangjátéka és annak dallama is) vegyülnek majd fel hanggazdag, kitartott hangokkal, ütemes dobolással, zajfilterekkel.
“Életem utóbbi 20 éve egy halálos jellegű betegség jegyében telt. A poláris világ természete, hogy minden dolgot csupán ellentéte szempontjából figyelhetünk meg, csakis “kívülről” (hiányában) vizsgálhatunk, tudatosíthatunk. Az elmúlt évek tehát egy egész sor tapasztalatot, megfigyelést, tudatosodást hoztak nekem a “hiányzó” Egészséggel, de legfőképp a Gyógyulással kapcsolatban.
Számomra mint zeneszerzőnek ezek a tapasztalatok a Hangban (annak megcselekvésében és észlelésében), és még általánosabban a Rezgések, Hullámok nonlineáris törvényszerűségeinek vizsgálatában kulmináltak: Minden Rezgés és a Hang a legelementárisabb.
Zeneszerzői képességeim, ismereteim, tapasztalataim új fókuszban összegződtek: a Zenével Gyógyítás ősi útjaira tértem a XXI. századi pop-art-zen zeneszerző teljes eszköztárával. A John Cage úttörői munkássága folyamán kialakult Fluxus (összművészeti megnyilvánulások) további fejlesztéseként egy AudióVizuális-Esemény-Élmény-Park-Szanatórium létrehozását tűztem ki célul művészi kifejezésem új formájaként az eljövendő évek folyamán.” (Peter Ogi)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .