Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

PIM Nyári Fesztivál

2019. jún. 26. - 20:00

Budapest


Petőfi Irodalmi Múzeum, Károlyi Mihály utca 16


Irodalom másképp

Szélesre tárja kapuit a PIM, hogy látogatóival együtt ünnepelje a nyarat és az irodalmat. Lesz film, színház és muzsika. És lesz meglepetés a fotográfia élvonalából: a nagyközönség előtt eddig rejtőzködő képekkel is nyílik az André Kertész-kiállítás.

PROGRAMOK:

Június 26. (szerda), 20.00 Ady és rock and roll: Víg Mihály és a Balaton zenekar koncertje két felvonásban
100 éve halt meg Ady Endre és 40 éve alakult a Balaton zenekar. Jó alkalom a keserédes sanzonok, bársonyos melankóliájának és az egykori undergroundban gyökerező rock and roll progresszivitásának meghallására.

Június 27. (csütörtök), 20.00 Rengeteg: Kollár-Klemencz László kamarazenekari estje
Kollár-Klemencz László kamarazenekara a Rengeteg című albumát hozza el. A dalokat a teremtett világ megismerésének, az ember és természet felfedezésnek vágya inspirálta.

Június 30. (vasárnap), 20.00 Eldobott szerelmek: Felolvasószínház Ady Endre asszonyairól két részben
Ady és az irodalomtörténet nagyasszonyai: Brüll Adél, Boncza Berta és Dénes Zsófia. Felolvasószínház a romantikus üzenetekből, levelekből, versekből és visszaemlékezésekből.

Július 4. (csütörtök), 20.00 Az élet értelme: Egypercesek száz percben
A bennünk és a körülöttünk nem változó banalitásokra és groteszkre irányítja a figyelmet Mácsai Pál színész Örkény örökzöld novelláival. Közben Lukács Miklós cimbalomművész virtuozitása a közlés minimumában gyökerező egyperceseket a képzelet maximumához közelíti.

Július 5. (péntek), 20.00 Kertmozi: Ópium
A PIM kertmozija bemutatja: Szász János Ópium − Egy elmebeteg nő naplója című filmjét, melyet beszélgetés követ a rendezővel. A magyar művészfilmek legjobbikai között tartjuk számon. Csáth Géza szövegei és Ulrich Thomsen (Brenner) és Kirsti Stubø (Gizella) kettőse határozza meg a filmet, no meg a rendező képi zsenialitása.

Július 7. (vasárnap), 20.00 J’aime la chanson: Csemer Bogi és Kárász Eszter sanzonestje
A fesztivál záróakkordjaként szenvedélyes francia sanzonok dallamai varázsolják el a gesztenyefás udvarra belépőket – rejtőzködő szenvedéllyel a PIM udvarára varázsolva André Kertész egykori Párizsát.

Az előadások szabadtéren zajlanak, rossz idő esetén elmaradhatnak.

A PIM Nyári Fesztivál programjaira a jegyek hamarosan elérhetőek a Jegymester oldalán és a múzeum jegypénztárában.

A Facebook-esemény itt érhető el.