Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

PIXELUTIONER – Gyarmati Zsolt kiállítása

2011. máj. 13. - 14:00

1068 Budapest


Budapest Fiction, Király utca 102., I/1.


Gyarmati Zsolt - PIXELUTIONER

Gyarmati Zsolt korai figuráinak digitális tervezettsége hamar a minimalizmus felé mozdult el: a figurák frontális nézetet (szinte szimultán ábrázolásmód alkalmazásával) vettek föl, színeik feketére és fehérre szorítkoztak. A lekerekített, naturalizáló formaadás egyre inkább a képkockákból építkező véglegességnek adta át a helyét. A korai számítógépes grafika Gyarmati által nem ismert alkotói, így a „pixel-konstruktivizmus” úttörőiként tekinthető; Ken Knowlton vagy Hirosi Kavano alkotásaihoz nagyon közeli szerkesztési elvet alkalmaz a legutóbbi időkig. A 2011-es munkákat tekintve azonban a mai számítógépes tervezés hellenisztikus illuzionizmusra törekvésével ellentétes, nyíltan dekonstruktív elv ez. Olykor már maguk a figurák is csak törmelékeikben vannak jelen, mint a Traumaverzum képfolyamának végén.
Ha anatómiailag még azonosíthatóak, beszélhetünk egészalakos, illetve maszkszerű típusról, sőt, az igazi csalafintaság, amikor ez eldönthetetlen! (Paksi Endre Lehel)

  • 2011. 5. 6.2011. 5. 19.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .