Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

PORT.hu IndiaFest-HOLI

2011. Már. 5. - 19:00

1062 Budapest


Szikra cool*tour*house, Teréz körút 62.


Holi

Indiában a Holi ünnepével várják a tavaszt, sok színnel, repkedő festékkel, őrületes vidámsággal. Ez a hangulat lesz megidézve Budapesten márciusban, elűzve a téli fagyokat, indiai színeket öltve. A Ravi Shankar nevével fémjelzett Senia Gharana féltett tradícióját őrző autentikus indiai klasszikus zenét játszó Calcutta Trio muzsikája varázsolja el a hallgatóságot az est kezdetén, Kozma András a szitár játékot a világhírű Pandit Ravi Shankartól sajátította el, ő guruja egyetlen európai tanítványa. Szalai Péter az indiai páros ütőhangszeren, a tablán játszik, az ő mestere Ustad Alla Rakha, aki hosszú ideig Ravi Shankar állandó zenésztársa volt, majd halála után fia, Zakir Hussain lett Péter guru-baija, s azóta tőle kapja a bombay-i gharana féltve őrzött titkait; Molnár András a tanpura hangszeren kíséri őket. Utánuk következik az est indiai sztárvendége, aki az egyik legmagasabb indiai állami kitüntetés a Padma Shri birtokosa: Meenakshi Chitharanjan a dél-indiai klasszikus tánc szikrázó ritmusait és kifejező nőiségét hozza el nekünk Madrasból. A bharatanatyam egyedülálló, legősibb stílusának képviselője- előadása igazi kuriózum az európai színpadokon. A templomi tánc évszázados hagyománya új dimenzióban mutatkozik be innovatív koreográfiáiban, szuggesztív előadásában. Szólóprodukciója mellett bepillantást nyerhetnek csoportkoreográfiáiba is magyarországi tanítványai közreműködésével (Gulyás Ildikó, Bagdán Katalin, Timkó Zsuzsanna). A tánc folytatódik, méghozzá DJ Milendee segítségével, ki egy hajnalig tartó bollywoodi mulatságra invitálja a közönséget, előtte az Angelica Bollywood Dance Group ad ízelítőt e vidám táncból. Közben indiai csemegék a Shalimár étteremtől és fűszervásár a Masala Markettől.

Az egyik legnagyobb indiai ünnep, a Holi alkalmából a rendezvényt megnyitja India magyarországi nagykövete, Őexcellenciája Gauri Shankar Gupta úr.

Belépő: 1700 Ft.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .