Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

PRESI-DANSES

2011. jan. 26. - 20:00

több helyszínen


Trafó Nagyterem / Merlin Színház, Budapest


Stefano Ricci

A Prési-danses program az Európai Unió 2010. január 1. és 2011. június 30. közötti időszakának soros elnökségét adó tagországok kulturális együttműködésének gondolatából született. Spanyolország, Belgium és Magyarország táncosai és koreográfusai mutatkoznak be kölcsönösen mindhárom országban.

  • 2011.01.26., 20:00 Merlin Színház: Olga de Soto (ESP) – histoire(s)

Vajon milyen maradandó nyomot hagy a nézők fejében egy olyan előadás, amelyet jó néhány évtizeddel korábban lát(hat)tak? Olga de Soto koreográfus olyan „szemtanúkat” keresett, akik nézőként ott voltak 1946. június 26-án a párizsi Théâtre des Champs-Elysées legendás, Jean Cocteau mimodrámájára készült táncelőadásán.

  • 2011.01.28-29., 20:00 Salamon Eszter (HU/D) – És akkor

Képzeljük csak el egy pillanatra azt, hogy az utcán találunk egy fotóalbumot. Kinyitjuk, képek ismeretlen emberekről, családi vakációról, szülinapokról, az idegen arcok úgy mosolyognak ránk, mintha a mi rokonaink lennének, mintha nekünk szánták volna emlékül a fotókat…Nem furcsa, zavarba ejtő érzés, ha valakinek, akit a véletlen sodort elénk, belelátunk a magánéletébe?

  • 2011.01.31., 20:00 Dame de Pic / Karine Ponties (B) – Humus vertebra

Karine Ponties számára az állati és emberi közötti lények prototípusa a madárijesztő magányos, ugyanakkor abszurd és komikus figurája – a Humus vertebra a köré épített koreográfiai ciklus harmadik darabja.

Részletek a Trafó honlapján.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .