Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Provokál-e még a művészet? – Összművészeti Nyílt Nap a Werk Akadémián

2011. máj. 26. - 18:00

1051 Budapest


Aranytíz, Arany János u. 10.


Werkakadémia

2011. május 26-án összművészeti nyílt nap keretében mutatkozik be a Werk Film, Stílus és Kommunikációs Akadémia. Ennek fő témája a művészet 21. századi kulcskérdése, hogy provokálja-e még a közönségét vagy elvesztette már ezt a célját, esetleg új értékekkel kell magára felhívnia a figyelmet. Az este programjai között lesz kerekasztal beszélgetés, divatbemutató, Horváth Judit festőművész kiállításának finisszázsa és a Macskakő zenekar koncertje.
A nyitó beszélgetés középpontjában a Lady Gaga és Madonna fémjelezte provokatív világ áll. A két ikon meghökkentő jelenségén keresztül próbálják majd az Akadémia által meghívottak (többek között: Marjai Judit, fotográfus, Márkus András, erdélyi provokatív költő, az Ünnepi Könyvhét új felfedezettje, Nagy Kriszta Tyereskova, Réz András, esztéta) bemutatni, hogy a művészet provokatív jellege mennyire tűnt el, vagy éppen alakul át, esetleg a jövőben milyen új értékekkel szükséges felhívnia magára a figyelmet.
Nálad mi veri ki a biztosítékot? címmel eseményt indított a facebook-on a Werk, amelyre botrányos, provokatív anyagokkal lehet jelentkezni. Hatalmas az érdeklődés, az oldalon máris ott szerepelnek a témában érintett legjelentősebb művészeti alkotások, melyek ITT tekinthetők meg. Az anyagok a nyílt napon vetítésre kerülnek.
Az este folyamán a Werk stylist hallgatói bemutatót tartanak arról, számukra mit jelent a provokáció gesztusa. Ezt követi majd Horváth Judit Zöld című kiállításának finisszázsa, amely egy közbeékelt performansszal és Szerényi Gábor búcsúztató szavaival zárul. Az egész estés igazán jó hangulathoz a Macskakő zenekar szolgáltatja a csángó népdalokkal mélyített „elmélázós jazz”-t.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .