Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Quimby – Varázszene

2013. jan. 1. - 20:00

Budapest


Trafó, Liliom utca 4.A 2013-as varázslatokban gazdag év nyitánya ezúttal a Trafóban lesz.

A Varázszene a Quimby univerzum legegyénibb produkciója. Hasonlóan a szintén színházi milliőre komponált Teátrum előadással, ez is ebben a közegben működik igazán jól. Az előadás során a zenekar játékosabb, improvizatívabb arca mutatkozik meg. Ilyenkor a közönséget is bevonva egyszeri és megismételhetetlen dolgok történnek. Lehet az akár egy rögtönzött stand-up jelenet vagy új köntösbe öltöztetett dalcsokor. A Quimby hagyományosan évente egyszer, január 1-én varázsolja el a publikumot ilyesféleképp.

A 21 éves Quimby hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője, klubkoncertjei, színházas fellépései egyaránt eseményszámba mennek. Olyan formáció melynek lemezeire, zenéire és – ami legalább ennyire fontos – szövegeire nem lehet nem odafigyelni. A Quimby két évtizedes pályafutása alatt kilenc albumot jelentetett meg – ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albuma díját nyerte el. A zenekar lemezei többpetéjű ikrek – a szülők azonosak, ám az utódok csak részben hasonlítanak egymásra. Ha az érzékek felől közelítünk: lemezről lemezre más ízek, más zamatok, más fűszerezés, némileg más erők, más vektorok – de ugyanaz az érzékenység és energia. Az együttes a szigorúan vett könnyűzenei vizeken túl is kalandozik, s bátran megy a horizont mögé, a zene és más művészeti ágak határterületire.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .