Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

RésJ (vertigo’09) – Fizikai színház kémiai hatással

2011. feb. 8. - 19:00

Nyíregyháza


Krúdy Kamaraszínház, Bessenyei tér 13.


Shakespeare után, továbbra is, szabadon.

A 2008-ban bemutatott (Lady) Macbeth-ek után a Shakespeare tetralógia második produkciója.

A gyűlölet és a szeretet, a testi szerelem és egyéb testi szenvedélyek, a konvenciók, a hatalom, a kiszolgáltatottság elleni küzdelem, a szabadságvágy – ahogy mi látjuk.

Az előadás a Magyar Mozdulatművészeti Társulattal koprodukcióban készült.

“Az előadás alatt végig egymást váltják a táncos és a prózai jelenetek, amelyek hol teljesen elkülönülve, hol egymásba folyva, egymást értelmezve jelennek meg a színpadon. A klasszikus Shakespeare-szövegek töredezetten, néhol a táncos produkcióhoz mérten bő lére eresztve, de alapvetően jó dramaturgiai érzékkel jelennek meg a színpadon, bár kétségtelen, hogy aki nem ismeri betéve az eredeti művet, az nehezen tudja összerakni magában a cselekményvázat.
A Shakespeare után szabadon felkiáltás a mozgásrésznél szó szerint lett értelmezve, és valóban könnyedén csapongva karakterek, érzelmek és atmoszférák között, hol sajátos jelbeszéddel, hol egy szexshopból kölcsönzött guminő és gumiférfi bevonásával, hol pedig klasszikusabb koreográfiákkal operál a Mándy Ildikó–Fenyves Márk duett. A koreográfiák talán legszimpatikusabb vonása, hogy nem veszi komolyabban magát annál, mint ahogy a társulat a történetet értelmezte, így végig helyet kaphat benne a humor és az irónia, amely szerencsésen átterjed a prózai részekre is.” (Zsedényi Balázs)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .