Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Riff Cohen koncert

2013. jan. 26. - 19:30

1113 Budapest


A38, Petőfi híd budai hídfőA nagyon bájos és sármos izraeli énekesnő, Riff Cohen ritka keveréke a tehetségnek, a szépségnek, az egyszerűségnek, a szerénységnek és a boldogságnak. Annak ellenére, hogy még csak huszonnyolc éves, egyéni zenei nyelvezete teljesen érett, helyenként akár drámainak és sötétnek is mondható.

Zeneelméletet végzett a Tel Aviv Egyetemen, ahol megannyi komolyzenei hatás befolyásolta egyéni hangvételének kialakulását Monteverditől Meira Asherig, azon kívül pedig számos hatás a poluláris zene felől, a különböző szudáni, marokkói, francia és amerikai népzenék.

Élete legnagyobb isnpirációja és példakápe nagyanyja volt és maradt, az írástudatlan Fortunée, aki a tunéziai Djerba szigetén élt. Riff az édesanyjától tanult meg franciául, aki Franciaországból Izraelbe költözött.

Riff nyolcéves korától énekel, dalokat és verseket ír. Jelenleg Tel Avivban él, ahol zeneszerzőként, valamint dal- és szövegíróként dolgozik. Bemutatkozó lemezét idén nyáron adta ki, amely kirobbanó sikert hozott, videóit több mint nyolcszázezren tekintették meg. A tizennégy dalból álló dalgyűjtemény héber és francia, valamint numíb nyelven szól.

Ez a kivételes album kitűnő képet ad egy tágas zenei világot magába foglaló zenekultúráról, amelyet Izrael egyik legizgalmasabb és legellentmondásosabb fiatal zeneszerzője jegyez. Egy orientális, urbánus lemez ez, amely az új kozmopolita kultúrával foglalkozik, s amely ideális a szabadban való álmodozáshoz.

Riff zenéje számos stílussal és hangzással áll rokonságban. Az orientális zenével ritmusai mutatnak rokonságot, mindenekelőtt az észak-afrikai Rai és Gnawa képletek, amelyeket Riff különös módon alakít át eredeti, megindító és ütős rockzenévé, amely a gitár, basszusgitár és dob szentháromságán nyugszik.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .