Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Romakép műhely filmklub

2011. Már. 3. - 18:00

Budapest


DocuArt Mozi, Ráday u. 18.


Roma FilmklubIzgalmas filmklub indul csütörtökönként 18.00-tól a DocuArtban. A klubot az elkötelezett dokumentumfilmes filmkritikus és a “romafilmek” lendületes kutatója, Pócsik Andrea szervezi és vezeti. A filmklub módszere “nem hagyományos filmelemzés, hanem antropológiai képértelmezés”, ahogy Andrea írja a bevezetőben, meghívottjai pedig egytől egyig neves szakemberek: társadalomkutatók, esztéták, filmesek.
A vetítéssorozat a magyarországi cigányság kulturális reprezentációjának bizonyos szegmenseit hivatott bemutatni. A kiválasztott dokumentumfilmek alkalmasak arra, hogy elemzésük, értelmezésük során lényegi kérdéseket fogalmazzunk meg a romaképekről és megközelítési módjaikról.
A klub a DocuArt és az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet közös eseménye.
A vetítések időpontja: csütörtökönként 18.00.
Jegyár: 600 Ft (diákoknak 450 Ft).
Bérletár: (12 alkalom) 3600 Ft.
Az adott alkotásokat a kultúrakutatások vizsgálatainak kontextusában helyezzük el, alapvetően létrehozásuk szándékaira, megközelítésmódjukra, valamint a társadalmi nyilvánosságban betöltött szerepeikre összpontosítunk. Az elemzések műhelyjellegű beszélgetések formájában zajlanak, meghívott vendégek (filmtörténészek, társadalomtudósok, alkotók) részvételével.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .