Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Saïd (premier)

2015. Már. 24. - 20:00

Budapest


Trafó, IX. Liliom u. 41.


said

Március 24-én mutatja be a Trojka Színházi Társulás Saïd című produkcióját, amely Jean Genet A paravánok című drámája nyomán készült. A drámát Genet 1961-ben, az algériai háború lezárása előtt néhány hónappal írta, és a háború értelmetlenségéről, az elnyomásról és a kirekesztéstől szól. Az  előadás is reflektál a francia-arab konfliktusra, témája így különösen aktuálissá válik.

Soós Attila friss rendezése az alábbi kérdéseket feszegeti: tudunk-e békében élni egymás mellett? Egyáltalán, akarunk-e békében élni egymás mellett? Mit ér az életünk a másik kezében? Mit ér a másik élete a mi kezünkben? Van szabad választásunk, van uralmunk magunk fölött? Meddig mehetünk el a gyűlölködésben, és meddig mehet el a másik? A produkcióban szerepel a tavaly bemutatott Viktória – A zürichi expressz című svájci nagyjátékfilm főszereplője, Farkas Franciska is, aki pontosan tudja, hogy milyen szembenézni az előítéletekkel…

Az előadásban Saïd, az egyszülött arab fiú kerül a középpontba. Egyetlen terve, hogy maga mögött hagyja eddigi életét, és új hazát keressen. Ehelyett egy gyilkosság vádjával, az ezzel járó megszégyenüléssel és a véget nem érő üldöztetéssel kell szembenéznie.

SZEREPLŐK: Hay Anna, Farkas Franciska, Jéger Zsombor, Jaskó Bálint, Bárnai Péter
ÁTIRAT: Soós Attila és Muhi Zsófia
DÍSZLETTERVEZŐ: Miklós Dániel
JELMEZTERVEZŐ: Szlávik Júlia és Szabó Márton István
DRAMATURG: Muhi Zsófia
PRODUKCIÓS VEZETŐ: Barsi Gizella
RENDEZŐASSZISZTENS: Győri Aliz
RENDEZŐ: Soós Attila


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .