Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Sárik Péter Trio X Beethoven

2019. ápr. 3. - 18:00

Budakalász


Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár – Faluház, Szentendrei út 9.


A Sárik Péter Trio sikerének záloga a nyitottság és a közönség szeretete, zenéjük dinamikus, változatos és humorral teli, így azok számára is élvezetes, akik csak most ismerkednek a jazz műfajával – saját szerzeményeik mellett gyakran közönségük zenei kívánságait dolgozzák fel saját stílusukban.

A Sárik Péter Trió  legutóbb Beethoven műveit dolgozta át saját stílusára. A koncert repertoárjában a mester szimfóniáinak és zongoraszonátáinak részleteit adják elő. Beethoven dallamai és harmóniái keverednek a jazz és a popzene ritmusaival. A műsor nagy része természetesen improvizáció, a trió megidézi azt a kort, amikor még a klasszikus zenészek is rögtönöztek. A Sárik Péter Trió koncertjein megszokott, hogy a közönség aktív részese az előadásnak, ez április 3-án, budakalászi koncertjükön sem lesz másképp: a zenekar együtt adja elő az Örömódát a hallgatókkal.

Sárik Péter X Beethoven című produkciójukat így ajánlja: „Megtisztelő és hatalmas feladat egy olyan korszakalkotó zeneszerző műveit feldolgozni, mint Beethoven. Mint minden újragondolásnál, itt is nagyon fontosnak tartottam megőrizni a szerzemények eredeti üzenetét és hangulatát. Emellett megpróbáltam elképzelni, hogy, ha a Mester ma élne, és lenne egy ilyen nagyszerű jazz-triója, mint nekem, hogyan hangszerelné át a saját darabjait. Úgy gondolom, ma is merész, karakteres és újító szellemű lenne. Ezt az irányt követtük mi is a feldolgozásoknál, így valószínűleg többször meglepjük majd a közönséget, hisz’ bátran használjuk a ma divatos ritmusokat, a modern jazz- és popzene új stílusjegyeit. Nagyszerű játék ez, és többszörösen bebizonyosodott, hogy az igazán nagy művek nem csak az idő próbáját állják ki, hanem mai környezetbe kerülve újjászületnek, és olyan hatást keltenek, mintha most írták volna őket…”

 A zenekar tagjai: Sárik Péter (zongora), Fonay Tibor (bőgő), Gálfi Attila (dob)

További információ a Kós Károly Művelődési Ház honlapján olvasható.