Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Scapin, a szemfényvesztő (premier)

2011. okt. 7. - 19:00

Debrecen


Csokonai Színház, Kossuth utca 10.


Scapin
A fergetegesen pergő Molière-vígjátékot Silviu Purcărete rendezi a Csokonai Színházban, a címszerepben Trill Zsolt látható. A világhírű román rendező ezúttal is állandó munkatársával, Helmut Stürmer díszlet-, jelmez- és fénytervezővel dolgozik, akárcsak az előző évad nagyszerű előadásában, A tüzes angyal című Prokofjev-operában. A tüzes angyal a 2010-es szegedi Armel Operaversenyen és Fesztiválon elnyerte a legjobb produkció díját.
Purcărete ajánlotta a Scapin, a szemfényvesztőt a debreceni társulatnak, miután a tavalyi opera társulattal folytatott munka után a prózai társulattal szeretett volna dolgozni. A rendező szerint Molière reneszánsz műve ízig-vérig modern vígjáték, amely akár napjainkban is játszódhatna. Két fiatalember keresi a boldogságot. Az apák szerint azonban nem jó helyen. A fiúk Scapinhez fordulnak segítségért. Az öregek meg- és legyőzéséhez a furfangok mesterének minden találékonyságára szükségük van…


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .