Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Société Réaliste: Egyetemes himnusz

2015. ápr. 25. - 15:00

Budapest


Eleven Emlékmű, Szabadság tér


OFF-strip

Április 24-én veszi kezdetét a 150 hazai és külföldi kortárs művészt felvonultató, független kortárs művészeti eseménysorozat, az OFF-Biennále Budapest. Az öt hét alatt több mint száz program valósul meg, rengeteg közreműködőt megmozgatva, a főváros legalább száz helyszínén. Az OFF azonban nem csak Budapesten aktív, Debrecen, Esztergom, Miskolc, Pécs és Szombathely, mellett külföldi városokban – New Yorkban Párizsban, sőt Sao Paoloban – is futnak az OFF-szatelitporgramjai. A több mint ötven budapesti helyszín között nem csupán galériák szerepelnek, de magánlakás, üzlethelyiség, parkoló, elhagyott épület, szórakozóhely és fodrászüzlet, valamint különféle közterek és parkok is, de helyszínné válik a pesti rakpart, sőt a Kelenföldi Erőmű is helyet biztosít egy művészeti programnak.

Société Réaliste: Egyetemes himnusz

A francia-magyar művészduó, Gróf Ferenc és Jean-Baptiste Naudy egy köztéri koncert-performansz keretében mutatja be egyedülálló szerzeményét, az ENSZ 193 tagállamának nemzeti himnuszából komponált „egyetemes himnuszt.” A kísérleti zeneművet egy olyan számítógépes program segítségével hozták létre, amely minden hangjegyre egy hangjegy-átlagot számol. A művészek Horváth Balázs zeneszerző közreműködésével megkísérlik a lehetetlent: megpróbálják az eredetileg komputerrel létrehozott zenedarabot élő előadásban megszólaltatni az Eleven Emlékmű előtt.

Időpont: április 25. 15:00-16:00
Helyszín: Eleven Emlékmű (1054 Budapest, Szabadság tér)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .