Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Sound as Space (városi séta)

2015. máj. 2. - 18:00

Budapest


Central Passage, Király u. 8-10.


OFF-strip

Április 24-én veszi kezdetét a 150 hazai és külföldi kortárs művészt felvonultató, független kortárs művészeti eseménysorozat, az OFF-Biennále Budapest. Az öt hét alatt több mint száz program valósul meg, rengeteg közreműködőt megmozgatva, a főváros legalább száz helyszínén. Az OFF azonban nem csak Budapesten aktív, Debrecen, Esztergom, Miskolc, Pécs és Szombathely, mellett külföldi városokban – New Yorkban, Párizsban, sőt Sao Paoloban – is futnak az OFF-szatelitporgramjai. A több mint ötven budapesti helyszín között nem csupán galériák szerepelnek, de magánlakás, üzlethelyiség, parkoló, elhagyott épület, szórakozóhely és fodrászüzlet, valamint különféle közterek és parkok is, de helyszínné válik a pesti rakpart, sőt a Kelenföldi Erőmű is helyet biztosít egy művészeti programnak.

Gaat András, Gryllus Ábris, Kolozsvári Csenge, Tornyai Péter, Várnai Gyula: Sound as Space

A városi séták azt kutatják, hogyan ragadható meg egy-egy városi tér a helyszínen keletkező hangokon keresztül. A jelenség képzőművészeti megközelítése annál is izgalmasabb, mivel a művekben a befogadó fizikai jelenléte és annak jellemzői közvetlen hatást gyakorolnak a műre. A mű így minden pillanatban változik: exkluzív, egyedi élményt biztosítva minden egyes befogadójának. Öt olyan, itthon és külföldön alkotó művészt kértünk fel a részvételre, akik magas színvonalon képviselik a hangművészetet, és erősíthetik e megközelítés hazai terjedését. A zenei és képzőművészeti háttérrel rendelkező művészek a város mindennapi életének egy-egy izgalmas és egyedi helyére dolgozták ki műveiket.

  • 1061 Budapest, Király u. 8-10, Central Passage, 40-es helyiség – Gryllus Ábris, Várnai Gyula
  • 1052 Budapest, Vitkovics Mihály u. 3. szám alatti két, szomszédos üzlethelyiségben – Kolozsvári Csenge, Tornyai Péter
  • 1084 Budapest, Víg u. 20. – Gaat András

Időpont: május 2-17. H-P: 16:00-20:00, Szo-V: 12:00-20:00
Megnyitó: május 2. 18.00 – nyitóséta a Hosszúlépés. Járunk?-kal közösen

Nyitóséta: május 2. Szo 17:00
További séták: május 3. V 17:00; május 8. P 17:00; május 9. Szo 17:00; május 14. Cs 17:00
Záróséta és finisszázs: május 17. V 17:00


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .