Nyomja meg az Enter billentyűt a kereséshez!

Street Art kiállítás a B55 Galériában

2011. feb. 22. - 12:00

1055 Budapest


B55 Kortárs Galéria, Balaton utca 4.


Nagy Judit

A Street Art név több technikát és témát foglal magába. Azért szeretjük, mert többségében a legfiatalabb nemzedék kifejezési módja. Többnyire lázadók, kritikusak. Élénk színeik figyelemfelkeltőek, gesztusaik bátrak. Időnként társadalomkritikát hordoznak, máskor egyszerűen csak megörökítenek mindennapjainkból egy pillanatot, amely számukra valamiért tükrözi a mai világunkat. A kiállítás célja, hogy minél több új alkotót mutassunk be, akit eddig még nem láthattak.

Az alkotók többsége olyan fiatal, aki most állít ki először galériában. Többen közülük lerobbant gyárak kerítéseire, elhanyagolt házak tűzfalaira festették első alkotásaikat. De a legtöbbjük idővel továbblépett. Néhányuknak ez ma már megélhetést biztosít, néhányan felvételt nyertek művészeti egyetemekre, vagy éppen most próbálják meg a felvételit. És vannak, akik egyszerűen csak a falak után most már vásznon is megpróbálják összefoglalni mondandójukat.

  • 2011. február 11. – 2011. február 23.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .